zondag 22 december 2019

De allerlaatste maar ook langste dag

Dinsdag 3 / woensdag 4 december

dag 20/21

De allerlaatste dag van onze vakantie was aangebroken en door de verre verplaatsing van Havana via Mexico City naar Amsterdam zou het ook een lange dag worden. Tijdens het ontbijt werd er nog gezellig gebabbeld met onze gastvrouw en gastheer over het land en zijn gewoonten en daarna werd het tijd om onze koffers van het juiste gewicht te voorzien zodat we op de luchthaven niet moesten gaan wikken en wegen.
Om 11 u zouden de 2 oldtimers ons weer komen ophalen om ons naar het vliegveld te brengen. Vooraleer het zover was gingen we nog een laatste keer de oude stad in om die typische Cubaanse sfeer op te snuiven ,want die kan je nergens anders ter wereld vinden dan op dit eiland.




Tijdens het wandelen werd onze fotocamera  nog dikwijls gebruikt want het is er zo fotogeniek dat je elk hoekje en kantje zou willen fotograferen. Ook werden nog enkele typische Cubaanse souvenirs aangeschaft waaronder het nationale Cubaans spel Domino dat hier door iedereen op straat wordt gespeeld. 





nee dit is geen foto uit een reisgids maar gewoon een onbekende vrouw op straat ;-)

Goed op tijd kwamen we op  Havana airport aan en na de incheck (yes we hadden net geen 23 kilo in onze koffers) ;-) en de nodige controles kon het wachten beginnen op onze vlucht naar Mexico city en zo verder te reizen terug naar Europa.
Moe maar tevreden kwamen we woensdagavond terug aan ons vertrekpunt,exact  3 weken geleden . Onze auto stond nog netjes op dezelfde plaats van P3 op Schiphol en we hadden nog geen 20 kilometer gereden of we stonden alweer in de file. Zo eindigden we dan ook onze vakantie zoals hij 13 november begonnen was ,aanschuivend op een drukke autosnelweg van Amsterdam naar BelgiĆ«. 

 Bienvenido a Europa. Hasta la vista vacaciones!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten