zondag 15 december 2019

Terug in de hoofdstad


Maandag 25 november

Dag 12 
Onze laatste dag van onze rondreis was er ene van een lange verplaatsing, de afstand Santa Clara naar Havana was namelijk 277 km. De route ging weer verder over de autopista nacional , de snelweg die dwars over het eiland gaat. 



We volgden netjes onze mapsme en die bracht ons langs het fort ten noorden van Havana waar elke avond de kanonnen om 9 u schoten afvuren om de mensen in de Middeleeuwen te verwittigen dat de stadspoorten gingen sluiten.
Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de stad met zijn Malecon/wandeldijk aan de overkant van het water.






 Via een tunnel reden we de stad in naar onze casa waar we onze bagage gingen afzetten om daarna de auto binnen te leveren. We konden onze hyundai santa fe proper afgeven want de mannen in het straatje van onze casa in Santa Clara hadden hem die morgen nog gewassen,uiteraard tegen de nodige cuc's .En wij maar denken dat er in dat smalle straatje 's nachts wel enkele krasjes zouden bijkomen,integendeel :-) 




Nadien werd er nog wat gewandeld door de oude stad en na het eten was het bedtijd want een taxi kwam ons oppikken om kwart voor 2 's nachts om ons naar de luchthaven te brengen.


De cruiseterminal die er nu maar leeg bijligt nadat Trump beslist had dat er geen cruiseschepen meer mochten aanmeren in Cuba







Geen opmerkingen:

Een reactie posten