donderdag 5 december 2019

Las Terrassas

Zaterdag 16 november.

Tijdens de voorbije nacht was het Cubaanse weer helemaal omgeslagen en kwam de regen met bakken uit de hemel gevallen en dat voorspelde niet veel goeds.
 

 



Vandaag hadden we een uitstap met gids op de planning staan. Hij zou ons allerlei interessante dingen laten zien maar eerst kregen we bij aankomst een drankje terwijl er een salsa band kwam spelen. Ons groepje bestond uit een ouder koppel uit Nottingham en een jong koppeltje uit Groningen.
Na de kennismaking vertrokken we ieder met onze eigen auto naar cafetal Buenavisto.Hier waren overblijfselen van wat ooit een bloeiende koffieplantage geweest was in de 19de eeuw. Men kon er de grote molen bekijken maar ook de resten van de hutjes waar de slaven met velen in moesten slapen.



Op deze plek kon je nog niet zo gek lang geleden langs 2 kanten de kust zien,zo smal is het stuk land hier.Waarom nu niet meer zal je je afvragen, de reden hiervoor is dat men in deze streek al meermaals bomen gerooid hebben maar in 1968 besliste Fidel Castro dat er terug bossen moesten komen. Hij liet alles terug aanplanten en groeien en de hele streek is nu uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De mensen die de hele streek voorzag van boomplantjes konden onderdak vinden in de woningen die speciaal voor hen gebouwd werden in Las Terrassas.Door hun komst ontstond er gemeenschap in de bergen van Sierra del Rosario met eigen voorzieningen.
Daarna reden we naar een plek met watervalletjes waar we gelegenheid kregen om in het water te duiken.
Onze volgende stop was bij een artiest die zijn eigen papier maakte en het daarna beschilderde.
Las Terrassas had ook een beroemde zanger Polo Montanez onder zijn bevolking waar we nog zijn huis van bezochten.
Een late lunch werd ons ook nog aangeboden in een typisch restaurant met Cubaanse gerechten waaronder bananenchips,2 soorten vlees en de gebruikelijke rijst en bonen of zoals ze hier zeggen "Moros y Cristianos".
De uitstap met de gids zat er daarna op en we reden nog door naar Soroa waar we nog via een bosweg naar een waterval wandelden.Op het einde van die bosweg kwam je beneden aan de waterval die de naam "El arco iris de Cuba" (regenboogwaterval) kreeg omwille van de regenboog die elke morgen verschijnt als de zon schijnt.
Met al deze activiteiten was onze dag in Las Terrassas goed gevuld en die werd dan afgesloten met een diner van het hotel.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten