donderdag 12 december 2019

Op weg naar Trinidad


Vrijdag 22 november

Dag 9

Deze dag hadden we niet zo een grote afstand te overbruggen Cienfuegos -Trinidad is namelijk maar 83 kilometer. Het laatste deel gaat helemaal langs de kust en hier dachten we dan ook af en toe eens een mooi baaitje of inhammetje tegen te komen om wat te kunnen snorkelen. Spijtig genoeg viel ons plan tegen want nergens was een idyllisch plekje om te stoppen. We waren bijna in Trinidad toen we een klein strandje ontdekten ,maar buiten een afgedankte catamaran die omgebouwd werd tot bar en vies strandwater,was hier niks te beleven.







Om toch wat op het strand te kunnen vertoeven, reden we door tot in Playa Ancon,een schiereiland 20 kilometer ten zuiden van de stad Trinidad dat nog in volle expansie is buiten enkele staatshotels die er al staan. We parkeerden onze auto aan wat een strandbar leek en hier werd je ontvangen door een multifunctionale dame die zowel voor parkeerwachter diende als stoelenverhuurster als ronselaar om toch maar iets van de bar te nemen, uiteraard tegen de nodige cuc's. Het strand zelf viel goed mee,zalige ligstoelen onder plambomenparasolletjes (hoe noem je zoiets? ) ;- aan een mooi wit zandstrand en alhoewel er niet veel te snorkelen viel   hebben we hier toch nog enkele uurtjes gespendeerd vooraleer we naar de stad doorreden. 





Trinidad is een erg druk stadje met smalle straatjes zoals overal in Cuba , met veel fietstaxi's, brommers en paard en kar. De casa waar we hier logeerden was heel mooi , ze hadden heel veel decoratie en mooie oude meubels. De man die ons verwelkomde vertelde de gebruikelijke huisregels in de casa en nadat hij onze reispassen had overgeschreven in het boek leerde hij ons nog hoe je canchanchara moet maken. Dit is een plaatselijk drankje van limoen,honing,rum, ijs en water geserveerd in een klein potje van klei. Heel lekker maar gevaarlijk ;-). Er waren maar 2 kamers in het huis en de eigenaar woonde er zelf niet dus hadden wij het rijk voor ons alleen.





Na het drankje gingen we het stadje verkennen, het is er heel mooi maar gevaarlijk om te wandelen want het oude (toeristische) deel is geplaveid met hoge kinderkopjes. Iedereen loopt op platte schoenen want anders heb je  kans om je voet om te slaan, ontspannen wandelen is er hier niet zo bij. Er zijn verschillende winkeltjes,galerijen,bars,restaurants en 2 kleine marktjes.



Op aanraden van onze gastheer gingen we 's avonds eten in een restaurant vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de verlichte stad,dat je er nog lekker kon eten was natuurljk ook een pluspunt ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten