zondag 22 december 2019

Fin,einde,the end :-(



We zijn nu weeral meer dan 2 weken in ons dagelijks ritme en alle dagen gaan onze gedachten terug naar die mooie reis die we gemaakt hebben. 


Het was een vakantie die je niet zomaar eventjes gaat boeken en hupla je kan vertrekken.Nee ,er gaat veel voorbereiding  aan vooraf door middel van chatten,whatsapp ,telefoongesprekken en afspraakjes met ons vieren om alles goed te plannen. 
Vliegtuigtickets naar Havana hadden we zelf geregeld via Connections in Brasschaat alsook de  cruise bij Cruisewinkel in Antwerpen die helaas werd geannuleerd. Door het wegvallen van de cruise zochten we een alternatief en die werd gevonden in Mexico. Met Interjet vlogen we van Havana naar Cancun en terug en logeerden we zodoende 6 nachten in een all-inn resort in Playa Del Carmen. 
De rondreis in Cuba  werd geboekt bij Riksja Travel , zij hebben ons  erg goed bijgestaan in het plannen en boeken van een grote huurauto ,enkele uitstappen en de casas particulares. https://www.riksjatravel.nl/

Van de casas hebben we nog een lijstje, voorzien van onze eigen ervaringen

Havana  Casa Buenos Aires 
             link naar de casa
             
              Zeer mooie casa in het hartje van Havana, propere kamers met alle comfort,goed ontbijt                      vriendelijke eigenaars






Las Terrazas     Ecohotel Moka  
        link naar het hotel
       
        Mooi hotel met zwembad ,schitterende ligging,goed ontbijtbuffet naar Cubaanse normen,restaurantkaart matig als je diner is inbegrepen. 






Vinales  casa Papo y niulvys 
        link naar de casa

        Mooie ,propere casa met zeer vriendelijke eigenaars, lekker eten,gezellig terras en goed gelegen vlakbij de hoofdstraat maar toch rustig.




Playa Larga   Hostal Dayami   
           link naar het hostal

          Propere maar iets sobere casa, we kregen een welkomstdrankje, Pedro het hulpje van de eigenares was zeer behulpzaam en deed er alles aan om het naar onze zin te hebben,eigenares zagen we enkel bij het in en uitchecken.Ontbijt was ook wat soberder. 







Cienfuegos   Hostal Los Mares 
           link naar het hostal 

          Zeer mooi,rustig gelegen hostal aan het water met mooi uitzicht,gezellige tuin waar je aan de bar een drankje en een hapje kan bestellen aan de zoon des huizes,wij hadden 2 propere kamers op het dakterras, zeer vriendelijk ontvangen 






 
Trinidad   Casa Mi Cuba 
                           link naar de casa

              Mooie casa in het oude Trinidad,vriendelijk ontvangst,er zijn maar 2 kamers dus de hele woning was daardoor ter onzer beschikking. Het interieur was zeer rijkelijk en erg proper. Drankjes kon je zelf nemen en cocktails zelf  maken. Mi casa es su casa ,was hier echt wel van toepassing. 




Santa Clara     Hostal Amalia 
               link naar het hostal

            Sober maar ruim hostal in een groot gebouw gelegen in het centrum,als je aan een Cubaans hotel denkt heb je dit waarschijnlijk voor ogen. Parkeren moet je in het smalle straatje, erg smalle trap naar het dakterras waar je kan ontbijten 







Havana   Casa Abreu-Rivera  
               link naar de casa 

               Simpele casa in een oud gebouw die je bereikt via vele trappen ,gelegen in Havana Vieja,sobere maar propere kamer ,ontbijt in de ontvangstruimte/keuken ,hele vriendelijke gastheer en gastvrouw die het Engels niet zo machtig zijn. 





Deze laatste casa in Havana was ook het einde van een fantastische reis door een prachtig land. Het land dat op vele vlakken noodgedwongen is stil blijven staan in de jaren 50 maar aan de andere kant ook mee is met de moderne tijd. Dat is uiteraard de grote charme van Cuba voor ons als toerist, maar voor de Cubaan is dat een dagelijkse strijd  voor een beter en comfortabel leven. Ook al is hun woonst nog zo armoedig /vervallen ,1 ding zie je de mensen overal doen en dat is veel poetsen. Dat is volgens ons een karaktertrek van de Cubanen ,het beste maken van wat ze hebben in hun leven en hier zou men in de kapitalistische wereld nog veel van kunnen leren. 



 Bedankt Marjolein en Danny aka 'de zokkies' om er met ons een prachtige reis van te maken 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten